Курортники «засвітили» в соцмережах нову базу С-400 у Криму

Курортники «засвітили» в соцмережах нову базу С-400 у Криму

Фото, відео
Укрінформ
росіяни, які відпочивали в окупованому рф Криму, виставили у соціальних мережах фотографії системи протиповітряної оборони С-400 під Євпаторією.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Як зазначається, незалежний OSINT-дослідник Бенджамін Піттет звернув увагу на фотографію систем ППО, що видніються вдалині, опубліковану наприкінці липня користувачем «вконтакте». Фото містило географічні координати: знімки були зроблені неподалік села Молочне в районі Євпаторії. В інтернеті є й інші подібні фото - установки С-400 базуються недалеко від пляжу.

«Про роботу ППО в цьому районі повідомляли 19 і 20 серпня. Ввечері 21 серпня призначений росією голова Севастополя Михайло Развозжаєв також написав у Телеграмі, що російські системи ППО «відпрацювали чергові об’єкти на підходах до Бельбека (військовий аеродром – ред.) з боку Євпаторії». 20 серпня безпілотником атакували штабквартиру Чорноморського флоту Росії», - йдеться в публікації.

Радіо Свобода вдалося знайти знімки установок, які можна геолокувати в цьому місці, зроблені зблизька. Їх опублікував ще один користувач «вконтакте». Фото дозволяють підтвердити, що йдеться про установки С-400.

Також зазначається, що сервіс супутникових знімків Planet.com дозволяє побачити розташування цієї батареї ППО з космосу і визначити, що вона була розгорнута між 15 і 22 липня.

Читайте також: Біля Євпаторії також чути вибухи, росіяни «відбиваються від безпілотника» – Чубаров

Як повідомлялося, російська окупаційна влада Криму намагається закрити рота всім, хто публічно реагує на вибухи, які останніми днями лунають на військових об'єктах, розташованих на півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-