«Суд» у Криму змінив вирок журналісту Єсипенку

«Суд» у Криму змінив вирок журналісту Єсипенку

Укрінформ
«Суд» у Криму зменшив термін ув'язнення журналісту-фрілансеру «Радіо Свобода» Владиславу Єсипенку з шести до п’яти років, проте захист подаватиме касаційну скаргу.

Про це повідомляють Грати, передає Укрінформ.

«Верховний суд Криму в апеляції зменшив термін ув'язнення фрілансеру «Радіо Свобода» в Криму Владиславу Єсипенку на рік», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тепер захист має намір подати касаційну скаргу на вирок.

Як повідомлялося, 16 лютого 2022 року так званий Сімферопольський районний "суд" у тимчасово окупованому Криму незаконно засудив громадянина України, журналіста Єсипенка до шести років позбавлення волі у колонії загального режиму та штрафу у 110 тисяч російських рублів.

Читайте також: В окупованому Криму затримували адвоката Семедляєва через пост у Фейсбуці

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з цим рішенням, заявивши, що воно має бути скасоване, а Єсипенко, як і всі громадяни України, які незаконно утримуються росією, - негайно звільнений.

Силовики затримали Єсипенка 10 березня 2021 року, заявивши, що знайшли у його машині ручну гранату та запал до неї. За версією слідства, він зібрав вибухівку з елементів, знайдених у схроні, нібито організованому біля адмінкордону українською розвідкою. Єсипенко заперечує провину та стверджує, що після затримання його катували співробітники ФСБ, зокрема електрострумом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-