Екссудді із Криму оголосили підозру у колабораціонізмі

Екссудді із Криму оголосили підозру у колабораціонізмі

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру у колабораційній діяльності колишньому судді з тимчасово окупованого росією Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

За процесуального керівництва прокуратури автономії колишньому судді Роздольненського районного суду АРК повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Фігурант у 2014 році перейшов на службу до окупаційних судових органів півострова. За вказаним фактом він обвинувачується у вчиненні державної зради за ст. 111 Кримінального кодексу України, обвинувальний акт перебуває на розгляді Святошинського районного суду Києва з 1 серпня 2021 року.

Читайте також: Колаборантів не стає менше: поліція за місяць відкриває до 160 справ

У березні 2022 року указом президента рф його призначили головою “Роздольненського районного суду Республіки Крим”. У своїй роботі “суддя” незаконно керувався законодавством росії та ухвалював рішення від імені рф, хоча достеменно знав, що на території півострова діють виключно норми українського законодавства. Під його головуванням ухвалене 71 рішення у цивільних та 12 рішень у кримінальних справах. Таким чином, підозрюваний не лише сприяв становленню “судових органів” на півострові, а й продовжує забезпечення функціонування окупаційного режиму.

Ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) набрала чинності 15 березня 2022 року і дозволяє притягувати до відповідальності осіб, які у будь-якій формі співпрацюють з державою-окупантом.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці повідомили про підозру кримській "судді" за незаконне видворення громадянина України з півострова. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-