У Зеленського засудили незаконні обшуки та викрадення кримських татар

У Зеленського засудили незаконні обшуки та викрадення кримських татар

Укрінформ
Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим засудило сьогоднішні незаконні обшуки і викрадення громадян України в тимчасово окупованому Криму.

Про це представництво повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Представництво засуджує чергові порушення прав людини з боку окупаційних адміністрацій Криму щодо громадян України, представників корінного кримськотатарського народу: Енвера Кроша, Сеітяя Аббозова, Едема Бекірова, Мурата Мустафаєва, Ріната Алієва, журналіста Вілена Темер'янова та його матері», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вранці у четвер окупанти провели незаконні обшуки в будинках сімох кримських татар у Джанкойському районі. Бекірова, Кроша та Мустафаєва вивезли у невідомому напрямку.

У представництві наголосили, що цими діями країна-агресор укотре демонструє свій страх втратити контроль над окупованими територіями України, тому чинить тиск на місцеве населення й активістів у тимчасово окупованому Криму для залякування та придушення спротиву окупації.

«Вимагаємо від рф звільнити всіх незаконно затриманих громадян України. Будь-які політичні переслідування та репресії проти українських громадян, зокрема представників кримськотатарського народу, повинні негайно припинитися», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Глава Меджлісу уточнив, що після обшуків росіяни викрали чотирьох кримських татар

У представництві закликають світову спільноту засудити незаконні дії росії, яка здійснює переслідування українських громадян на тимчасово окупованих територіях. Незаконні арешти, обшуки та переслідування представників кримськотатарського народу порушують норми міжнародного гуманітарного права та положення Конвенції про захист прав людини й основоположних свобод, підкреслюється у повідомленні.

Єдиний шлях припинити такі масові порушення прав людини — це деокупація Криму, заявили у представництві.

Як повідомляв Укрінформ, перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова поінформувала, що російська окупаційна влада вранці у четвер провела незаконні обшуки в будинках сімох кримських татар у тимчасово окупованому Криму, трьох із них вивезено у невідомому напрямку.

На думку глави Меджлісу Рефата Чубарова, після подій у Новофедорівці загарбники мстяться за свій страх кримським татарам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-