Провал росії на Херсонщині свідчитиме про шлях до деокупації Криму – Ташева

Провал росії на Херсонщині свідчитиме про шлях до деокупації Криму – Ташева

Укрінформ
Ворог використовує тимчасово окупований Крим для спроб інтеграції захопленої території Херсонщини в інформаційний, культурний, освітній, економічний та фінансовий простори рф, а провал російської окупації на Херсонщині свідчитиме про шлях до деокупації Криму.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу на майданчику Офісу Президента України заявила постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева, передає Укрінформ.

«Окупований Крим відіграє роль в інтеграційних процесах новоокупованих територій Херсонської області», - зазначила Ташева.

Роль окупованого Кримського півострова у спробі захоплення Херсонської області має два основні вектори – безпосередньо військовий та військово-цивільний, зазначила вона.

Військово-цивільний вектор включає в себе спроби поступової інтеграції захоплених материкових територій у російський інформаційний, культурний, освітній, економічний та фінансовий простори, підкреслила Ташева.

Читайте також: На Херсонщині військові рф розміщують свою техніку біля стратегічної інфраструктури

Як вона зазначила, плани російських загарбників змінювалися щонайменше чотири рази щодо спроби провести так званий референдум. Попри плани створити «виборчі комісії», загарбники не мають щодо цього чіткої концепції. Проте вони систематично та штучно створюють підґрунтя для спроби анексії півдня у тому чи іншому форматі. Лунають регулярні заяви кремля та окупаційних адміністрацій Криму про те, що жителі Херсонської та Запорізької областей нібито «прагнуть бути у складі росії» та про так звану «перспективу анексії цих територій до складу рф».

«Маємо зазначити, що такі заяви є безпідставними і не мають нічого спільного з реальністю та направлені на виправдання війни у внутрішньому інформаційному полі», - зазначила Ташева.

За її словами, велика медійна активність загарбників у Криму свідчить лише про їх страх, адже провал російської окупації на Херсонщині свідчитиме про шлях до деокупації Криму.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України ідентифікувала та встановила місцеперебування всіх зрадників та їхніх "координаторів" з росії, причетних до організації псевдореферендуму в Херсонській області.

На захопленій території Херсонщини агресор не відмовився від планів проведення «референдуму», тут перебувають російські політтехнологи, при цьому населення області не підтримує процес організації «референдуму».

Читайте також: Херсонці проти «референдуму» - на вулицях з’являються жовті стрічки

Херсонський колаборант Стремоусов раніше заявляв, що в області вже готуються до "референдуму" про приєднання до росії, та навіть оголосив його результат.

Депутати Херсонської обласної ради як представники спільних інтересів територіальних громад Херсонської області ще 12 березня ухвалили звернення про те, що Херсонщина – це частина суверенної та унітарної України.

Читайте також: У РНБО пояснили, чому росія нав’язує українцям «псевдопаспорти» на захоплених територіях

У Херсоні загарбники 7 червня увірвалися до Державного архіву Херсонської області та викрали виборчу документацію зі списками виборців за 2019 рік. За попередньою версією, персональні дані виборців міста Херсона та області можуть бути використані для організації псевдореферендуму для зміни територіальних кордонів України.

За оцінками представників української влади, територію захопленої Херсонщини, незважаючи на відсутність "зелених коридорів", залишила половина населення області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-