У Криму планують розбудувати «цифровий концтабір» - експерти

У Криму планують розбудувати «цифровий концтабір» - експерти

Укрінформ
В окупованому Криму колаборанти мають намір розбудувати «цифровий концтабір».

Про це повідомляє Асоціація реінтеграції Криму, передає Укрінформ.

«Ідеологічна обробка окупантів поєднана з тотальним контролем – ось нескладний та незграбний «рецепт покірності» від окупантів. Однак експерти знаходять у подібній практиці дещо іншу тенденцію. На їхню думку, кримські колаборанти планують розбудувати на півострові «цифровий концтабір», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Політв'язні у Криму: за ґратами перебувають щонайменше 127 громадян України

Зазначається, що окупаційна «влада» встановлює камери відеоспостереження китайського бренду, які виробляються в росії. Вони не є високоякісними, але дозволяють розпізнати особу. При цьому за «абонентську плату» у розмірі 100 рублів кримчани можуть отримати доступ до відео з камер спостереження - таку «послугу» надають підконтрольні агресорові «провайдери».

На думку експертів, окупанти прагнуть мати можливість контролювати дії кримчан. Водночас загрозою є надання доступу до відео з камер спостереження, адже його можуть отримати особи зі злочинною метою, посягаючи на життя та майно кримчан.

В асоціації наголошують, що це підтверджується тим, що кримські колаборанти вже почали протиправно та примусово вносити «приватні камери» відеоспостереження до «єдиної бази»- відповідне «розпорядження» вже видав так званий «голова Криму» Аксьонов. Тобто, кримчан по суті позбавляють приватності, намагаючись контролювати кожен їхній крок, навіть на подвір’ї власного будинку.

Читайте також: Зеленський: Поступово відновимо справедливість і щодо нашого Криму

В організації зазначають, що пересічні кримчани налякані такими «шпигунськими» тенденціями, однак нічого не можуть вдіяти проти рішень фейкової «влади».

Як повідомляв Укрінформ, щонайменше 127 громадян України перебувають за ґратами через політичні переслідування у тимчасово окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-