Нідерланди готуються до нового раунду COVID-вакцинації

Нідерланди готуються до нового раунду COVID-вакцинації

Укрінформ
У Нідерландах готуються до проведення нового раунду вакцинації від коронавірусу, що має стартувати восени 2022 року.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Міністр охорони здоров’я Ернст Кейперс доручив Національному інституту охорони здоров’я Нідерландів (RIVM) та Муніципальній службі охорони здоров'я (GGD) підготуватися до нового раунду вакцинації від коронавірусу”, - йдеться у повідомленні.

Передбачається, що восени вразливим людям, ймовірно, спочатку буде проведено первинну бустерну вакцинацію. Зокрема, йдеться про людей літнього віку, медпрацівників та людей із супутніми захворюваннями.

Читайте також: Українців закликають вакцинуватись від правця - інфекція ідеально поширюється під час війни

Однак не виключено, що вакцинація буде потрібна і для інших верств населення, якщо восени кількість випадків зараження почне різко зростати.

Міністр уже зараз закликав медиків бути готовими до розвитку подій також за найбільш песимістичним сценарієм, який передбачає необхідність вакцинації 1,5 млн осіб на тиждень. Саме рішення про проведення вакцинації ухвалюватиме влада пізніше.

“Я вважаю, що дуже важливо, щоб реалізація нового раунду вакцинації була готова вчасно, щоб можна було розпочати вакцинацію якомога швидше, якщо це буде необхідно”, - зазначив він.

Читайте також: Коронавірус не зник: в Україні фіксують близько тисячі хворих на тиждень

Як повідомляв Укрінформ, в Україні на тиждень фіксується близько 1 тисячі випадків захворювання на коронавірус.

Ковід ніде не зник. Але вакцинація дає позитивні результати. Зараз фіксується на тиждень при дослідженні значно меншому, ніж до 24 лютого, від 1000 до 1200-1300 захворювань. Проводиться регулярна сегментація проб, які здають. Інших, крім Омікрону, штамів не виявлено.

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про продовження в Україні карантину та режиму надзвичайної ситуації з метою запобігання поширенню СOVID-19 до 31 серпня 2022 року. Глава МОЗ Віктор Ляшко закликав обов’язково зробити пропущені щеплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-