В Івано-Франківську з аукціону продають бофон ОУН, аби зібрати гроші для ЗСУ

В Івано-Франківську з аукціону продають бофон ОУН, аби зібрати гроші для ЗСУ

Укрінформ
В Івано-Франківську з аукціону продають бофон ОУН, який випустили у Британії у 1949 році. Виручені кошти скерують на придбання авто для ЗСУ.

Про це у Фейсбуці повідомив директор Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби імені Бандери, історик Ярослав Коретчук, передає Укрінформ.

«Новий лот! Бофон ОУН 1949 року (двосторонній друк, кольоровий). Випущений представниками ОУН у Великій Британії на відзначення 20-річчя створення ОУН. Номінал - 1 шилінг. Виручені кошти від продажу підуть на придбання позашляховика для 115-ої бригади ЗСУ», - повідомив Коретчук.

За його інформацією, аукціон закінчиться 29 червня об 11-ій годині. Стартова ціна лота - 200 грн.

Читайте також: «Молюся за мир»: Кріштіану Роналду привітав учасників акції допомоги ЗСУ

Раніше для придбання автомобіля для ЗСУ вдалося зібрати 2 тис. доларів США. Для збору решти коштів з аукціону продавали путівник про Бандеру, бюст Провідника ОУН та «Повстанську Абетку».

Бофони (скорочення від «бойовий фонд») — однобічні (рідше двобічні) грошові документи (квитанції) з національною символікою та символікою ОУНР і УПА із фіксованими номіналами чи без номіналів. Уповноважені особи від імені ОУН чи УПА видавали їх населенню за добровільно внесені, стягнуті як контингент, реквізовані кошти у вигляді готівки, іноді продуктів харчування, одягу тощо. Крім суто фінансової ролі, бофони також виконували агітаційну функцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-