У Криму після 8 діб адмінарешту звільнили адвоката Назіма Шейхмамбетова

У Криму після 8 діб адмінарешту звільнили адвоката Назіма Шейхмамбетова

Укрінформ
В окупованому Криму звільнили з-під арешту адвоката Назіма Шейхмамбетова, який 8 діб був у спецізоляторі для адміністративно заарештованих Залізничного райвідділу поліції м. Сімферополя.

Про це у Фейсбуці повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

"У Сімферополі через 8 діб випустили захисника Назіма Шейхмамбетова", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що фактично юрист, який захищає обвинувачених у політично мотивованих кримінальних справах, відбував покарання за те, що понад півроку тому, 25 жовтня 2021 року, біля будівлі суду дав коментар журналістам.

Приводом для його адміністративного арешту стала стаття 20.2.2 КпАП рф ("Організація масового одночасного перебування та (або) пересування громадян у громадських місцях, що спричинили порушення громадського порядку").

Читайте також: У Криму заарештували ще одного адвоката

28 травня 2022 року Назім Шейхмамбетов був засуджений до 8 діб адміністративного арешту. Його затримали біля будівлі "суду", коли він намагався надати юридичну допомогу своєму колезі Едему Семедляєву, оштрафованому на 75 тисяч рублів за нібито розміщену в його соцмережах публікацію, що "дискредитує збройні сили росії".

Одночасно із Шейхмамбетовим за ст. 20.2.2 КпАП рф також були піддані адміністративному арешту Еміне Авамілєва - на 5 діб і Айдер Азаматов - на 8 діб.

Раніше Укрінформ повідомляв, що через 5 діб адміністративного арешту окупанти звільнили адвокатку Еміне Авамілєву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-