У рф обвинувачення вимагає для активістів з Криму 15 і 16 років колонії

У рф обвинувачення вимагає для активістів з Криму 15 і 16 років колонії

Укрінформ
Суд рф у Ростові-на-Дону запросив для активістів з Криму Ернеста Ібрагімова 15 років позбавлення волі та для Олега Федорова – 16 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Про це у Фейсбуці повідомляє «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«У Південному окружному військовому суді Ростова-на-Дону державний обвинувач вимагає призначити кримськотатарським активістам Ернесту Ібрагімову та Олегу Федорову тривалі терміни - 15 і 16 років позбавлення волі в колонії суворого режиму відповідно», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що основним доказом обвинувачення став приховано записаний аудіозапис у мечеті Бахчисарая, де кримські мусульмани обговорювали релігійно-правові питання, політичні та побутові теми.

Як зазначила адвокат Ліля Гемеджи, під час слідства стосовно її підзахисних використовувалися «абсолютно немислимі докази».

«Я помітила, що прокурор не розрізняє мусульманські терміни, такі як «сухбет» (бесіда), наприклад. Він їх не розрізняє і навіть неправильно вимовляє. Вся його промова складалася з домислів і стандартних безглуздих формулювань: шукав - незрозуміло кого, поширював - незрозуміло що, пропагував — незрозуміло кому. Це не завадило йому вимагати величезні строки», - прокоментувала виступ обвинувача адвокат Гемеджи.

Повідомляється, що обидва обвинувачені, за заявою прокурора, мають відбути перші 5 років терміну у в'язниці, а також будуть частково обмежені у свободі пересування на 1 рік після звільнення.

Читайте також: путінська влада планує використовувати випускників кримських коледжів на війні проти України

Як повідомлялося, вранці 17 лютого 2021 року в Бахчисараї у будинках приватного підприємця Олега Федорова та кухаря кафе «Салачик» Ернеста Ібрагімова пройшли обшуки, ініційовані ФСБ рф. У чоловіків знайшли релігійну ісламську літературу, після чого силовики їх затримали. Того самого дня у Київському районному суді Сімферополя їх заарештували на 2 місяці за статтею 205.5 частина 2. (Участь у діяльності організації, яка відповідно до законодавства російської федерації визнана терористичною). Через кілька місяців їх вивезли з території Криму та ув'язнили у СІЗО Ростова-на-Дону на час судового процесу.

Ернест Ібрагімов брав активну участь у проєктах “Кримська солідарність” і “Кримське дитинство”. Олег Федоров відвідував політично мотивовані судові засідання, брав участь в інформаційних кампаніях на підтримку кримськотатарських політв'язнів та у флешмобах, а також надавав матеріальну підтримку сім'ям політв'язнів у місті Бахчисараї.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-