КримSOS не рекомендує українцям, депортованим до рф, підписувати будь-які документи

КримSOS не рекомендує українцям, депортованим до рф, підписувати будь-які документи

Укрінформ
Українцям, примусово вивезеним до рф, не радять підписувати будь-які документи, особливо заяви на «тимчасове перебування, біженство чи притулок» у фільтраційних таборах.

Про це повідомляє громадська організація КримSOS на своєму сайті, передає Укрінформ.

“Українцям, яких примусово вивезли до рф не рекомендуємо підписувати будь-які документи, особливо заяви на «тимчасове перебування, біженство чи притулок» у фільтраційних таборах. Якщо підписати такі документи – людина буде в державній базі даних рф і є вірогідність, що її не випустять з країни. І вона не зможе повернутись в Україну”, – розповіла юристка КримSOS Анастасія Калініна.

Читайте також: Зеленський обговорив із Ташевою перспективи звільнення Криму

Про те, як українцям убезпечити себе під час депортації чи примусового переміщення до рф, ГО КримSOS розповідає на тренінгах для обласних військових адміністрацій. Сьогодні онлайн-тренінг ГО провела для спеціалістів Черкаської ОВА, раніше такі ж заходи пройшли для військових адміністрацій у Запорізькій, Донецькій та Кіровоградській областях.

Ініціатори й організатори цих заходів водночас нагадують, що всі документи, підписані громадянами України під тиском військових рф, не мають юридичної сили.

Як повідомляв Укрінформ, росія депортувала на свою територію вже понад 1,3 млн українців, з них більш як 230 тисяч - діти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-