Херсонський провайдер пояснив, що був змушений скористатися каналом кримського оператора

Херсонський провайдер пояснив, що був змушений скористатися каналом кримського оператора

Укрінформ
Херсонський провайдер пояснив, що коли містяни втратили на кілька днів телефонний та інтернет зв'язок, був змушений на якийсь час включити канал кримського оператора в умовах.

Про це директор та власник інтернет-провайдера SkyNET Дмитро Гудзь написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«У сучасному світі дуже важко уявити собі інформаційний вакуум, але я як людина, яка його зазнала, скажу вам – це страшно, страшно коли не працює ВСЕ…

1 травня увечері я був змушений увімкнути канал кримського оператора Міранда. І вже через день, 2-3 травня моя компанія пережила шок, ми не були готові до такого….. Біля наших офісів вишиковувалися величезні черги людей, щоб скористатися мережею. Ми встановили близько 20 роутерів по місту з безкоштовним вай-фай, також я прийняв рішення подати інтернет для відключених корпоративних клієнтів, які припинили роботу в нашому регіоні, у яких був відкритий безкоштовний доступ до вай-фай (таких як Нова пошта, Єва та інші)», - написав Дмитро Гудзь.

Читайте також: На Херсонщині відновили мобільний зв’язок Київстар та lifecell

За його словами, 2 травня з мого кабінету співробітники обленерго здійснювали закупівлю електроенергії на електронних торгах, для того щоб область не залишилася без світла. Іншого зв'язку у них просто не було.

«Ми вислухали мільйон подяк від містян, але, на жаль, були й ті, хто нас звинувачував у зраді – мовляв, ви перейшли на ворожий інтернет. Для вас поясню окремо, компанія Міранда – це приватний кримський оператор зв'язку. Крим – це Україна!? Крім того, компанії Міранда немає ні в одному санкційному списку… 4 травня Україна зв'язок відновила, полагодивши миколаївський кабель, відключив канали Міранди – повернув Україну. Сиджу, чекаю на розстріл...», - прокоментував Гудзь.

За його словами, ніяких коштів у рф він не сплачував, ніколи не був чиновником, доступу до держтаємниці ніколи не мав, з військовими об'єктами ніколи не працював і не обслуговував. На його думку, він виконував свій обов'язок як оператор зв'язку – «давав, даю і даватиму людям зв'язок».

Як повідомлялося, 30 квітня в Херсоні зникли фактично і мобільний зв'язок, і широкосмуговий доступ в Інтернет. До цього часу абоненти на тимчасово зайнятих російськими військами територіях отримували доступ до мережі через резервні канали связи.

З 1 травня інтернет з'явився у одного з локальних провайдерів Skynet у Херсоні. За інформацією з Twitter-акаунта глобального інтернет-монітора @netblocks, трафік провайдера йшов через рф.

Читайте також: Що слід робити, якщо у вас не працює мобільний інтернет. Інфографіка

Як повідомляв Укрінформ, 30 квітня російські загарбники пошкодили мережі українських мобільних операторів – жителі Херсона не могли зв'язатися з рідними та близькими, а також отримати інформацію про події в країні. На Херсонщині в суботу інтернет з'явився, але трафік тепер рухався через росію.

Уранці 3 травня в тимчасово захопленому Скадовську відновився мобільний зв'язок, але без інтернету, також у цей день почав частково відновлюватись мобільний зв'язок у Херсоні, щодо інтернету повідомили, що пошкоджена точка у зоні бойових дій.

У тимчасово захопленому Херсоні з'явився інтернет – для цього змінили маршрутизацію. Про це 4 травня повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-