рф поставила на варті Севастопольської бухти бойових дельфінів -  Військово-морський інститут США

рф поставила на варті Севастопольської бухти бойових дельфінів - Військово-морський інститут США

Карта
Укрінформ
У Севастопольській бухті,  де базується велика кількість кораблів чорноморського флоту, росія розмістила два загони для бойових дельфінів.

Про це свідчать супутникові знімки, оприлюднені Військово-морським інститутом США, передає Укрінформ.

«ВМС росії розмістили два загони для дельфінів біля входу до Севастопольської бухти, в безпосередній близькості до стіни бонових воріт», - йдеться у повідомленні.

Аналіз супутникових знімків засвідчує, що бойові дельфіни були розміщені в лютому, приблизно в той самий час, коли рф розпочала повномасштабну війну проти України.

Зазначається, що бойові дельфіни застосовуються насамперед для протидії підводним диверсантам. Розміщення їх у Севастопольській бухті може перешкодити українським спецпідрозділам дістатися під водою до російських кораблів, вважають аналітики.

У Севастополі бойових дельфінів готують у Козачій бухті. З початком тимчасової окупації Криму у 2014 році військова частина, де тренували дельфінів для ВМС України, була захоплена росією.

На супутникових знімках також видно крейсер «Москва», який згодом був затоплений українськими військовими.

Читайте також: Через воєнні дії рф у Чорному морі масово гинуть дельфіни

Як повідомляв Укрінформ, 13 квітня українські військові поцілили у російський крейсер «Москва» з протикорабельної ракетної системи «Нептун», завдавши йому серйозних пошкоджень. Згодом у росії підтвердили, що «Москва» затонула під час буксирування у порт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-