В окупованому Криму призовників примусово доставляють у пункти збору

В окупованому Криму призовників примусово доставляють у пункти збору

Укрінформ
В окупованому Криму призовників примусово доставляють у пункти збору, без вручення повісток.

Про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Окупаційна влада РФ нарощує темпи залучення кримчан до проходження військової служби у збройних силах агресора. Наразі замість видачі повісток військові патрулі примусово доставляють призовників у призначені пункти збору”, - заявила омбудсмен.

За її словами, чоловікам призовного віку встановлено заборону на виїзд із території окупованого півострова. При цьому весь автотранспорт у Криму ретельно перевіряється.

Денісова звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до московського механізму, з проханням урахувати факти порушень прав людини РФ в Україні.

Омбудсмен нагадала, що призов до російської армії громадян України, які проживають у тимчасово окупованому Криму, порушує статтю 51 IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, якою забороняється окупаційній державі змушувати осіб, які опиняються під владою сторони конфлікту або окупаційної держави, громадянами яких вони не є, служити в її збройних чи допоміжних силах.

Як повідомлялося, з 1 квітня до 15 липня 2022 року в росії відбувається чергова весняна призовна кампанія.

Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв'язку із призовом рф на військову службу в окупованому Криму, а також мобілізацією громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-