У Криму загарбники закликають людей клеїти на свої авто літеру «Z» – Денісова

У Криму загарбники закликають людей клеїти на свої авто літеру «Z» – Денісова

Укрінформ
Російська влада на території тимчасово захопленого Криму вдається до пропаганди війни в Україні – громадян закликають наклеїти на свої автомобілі літеру «Z».

Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова поінформувала у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«На півострові ініційовано акцію «Своих не бросаем», в рамках якої кримчан закликають наклеїти на свої автомобілі літеру «Z» - маркування російської військової техніки, задіяній у війні проти України. Цю літеру розміщують на громадському транспорті», - заявила Денісова.

Вона зазначила, що водіям комунального підприємства «Кримтролейбус», які відмовляються їздити на маркованому рашистською символікою транспорті, погрожують звільненням. Окрім того, «поліція» і російське ФСБ вносять їх до списків «неблагонадійних».

Своєю чергою, у Криму на автобусах приватних транспортних компаній такі літери відсутні - багато водіїв, які є кримськими татарами, виступають категорично проти такої ініціативи загарбницької влади.

Читайте також: У Києві зник активіст із Криму Олександр Костенко - рідні

«Під дію пропагандистської акції «Своих не бросаем» потрапили і працівники бюджетної сфери. Їх також змушують наклеювати на приватний транспорт рашистську символіку. А контроль за виконанням «наказів» покладено на керівників», - уточнила Денісова.

Вона наголосила, що така агітація та пропаганда війни серед мирного населення захоплених територій є грубим порушенням декларацій Генеральної Асамблеї ООН, Міжнародного пакту про громадянські та політичні права, Конвенції про захист цивільного населення, яке знаходиться на окупованій території.

Як повідомлялось, у тимчасово окупованому росією Криму підлітків, які перебувають у загонах «Юнармії», мобілізують для участі у війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-