Обшуки у кримськотатарського активіста Барієва суперечить міжнародним нормам

Обшуки у кримськотатарського активіста Барієва суперечить міжнародним нормам

Укрінформ
Обшуки російських загарбників у будинку кримськотатарського активіста Сервера Барієва у смт Роздольне суперечать міжнародним нормам і є прямим порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини і основних свобод.

Про це поінформувала у Телеграмі уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

Вона зазначила, що співробітники російських центру протидії екстремізму, фсб рф та омону о 6.30 ранку увірвалися до будинку Барієва у смт Роздольне та провели обшук, жодним чином не пояснюючи причин. Денісова поінформувала, що Барієв – стоматолог за професією та громадянський активіст.

За її даними, близько 9 години ранку чоловіка вивели з дому та за попередніми даними відвезли до Сімферополя.

Читайте також: Окупанти забрали кримськотатарського активіста після обшуку в його будинку

«Обшуки у помешканнях громадян України у тимчасово окупованому Криму суперечать міжнародним нормам і є прямим порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод, згідно з якою кожній людині гарантовано право на особисту недоторканність, та статті 8 Конвенції – право на повагу сімейного життя», - заявила уповноважена.

Вона закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну та експертну місію, створену державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти порушень прав людини рф в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому Криму у селищі Роздольне у будинок Барієва 6 квітня силовики прийшли з обшуком і відвезли активіста у невідомому напрямку.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-