Представництво Президента в АРК закликає світ відреагувати на масові злочини росії в Україні

Представництво Президента в АРК закликає світ відреагувати на масові злочини росії в Україні

Укрінформ
Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим закликає міжнародну спільноту відреагувати на масові вбивства російськими військовими мирних громадян України.

Про це Представництво глави держави в АР Крим заявило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Звертаємось до міжнародної спільноти щодо жорсткого реагування на масові вбивства цивільного населення та інші злочини рф. Закликаємо об’єднати зусилля задля негайного припинення російською федерацією агресивної війни проти України та забезпечення міжнародного правосуддя для керівництва рф”, - йдеться в документі.

У Представництві Президента засудили злочинні дії в Україні окупаційної армії рф, у тому числі масові вбивства цивільного населення, мародерства та руйнування цивільної інфраструктури.

"Те, що ми бачимо в Бучі, в Ірпені, в інших містах і містечках Київщини, є злочинами проти людяності та воєнними злочинами рф. Такі злочини не мають строків давності й відповідальність за їх вчинення є серйознішою, ніж відповідальність за вчинення ординарних загальнокримінальних злочинів. Ця відповідальність для тих, хто віддавав накази на вчинення цих злочинів і тих, хто їх безпосередньо вчиняв, обов’язково настане”, - повідомили у відомстві.

Як вважає постійний представник Президента України в АРК Антон Кориневич, "світ, міжнародна спільнота не може зберігати мовчання і тишу перед таким абсолютним злом".

За його словами, насильницькі зникнення та вбивства стали синонімом присутності російських окупантів в Україні з початку тимчасової окупації Кримського півострову, безкарність якої призвела сьогодні до набагато страшніших масштабів.

Як повідомляв Укрінформ, українські захисники звільнили від російських загарбників Київську область. Світ облетіли кадри убитих загарбниками мирних жителів Бучі, Ірпеня, Гостомеля та інших населених пунктиів. Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох з них зв'язані руки, є сліди катувань, вбиті вони пострілами у потилицю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-