рф підтримує практично всі позиції України на переговорах, за винятком Криму - Арахамія

рф підтримує практично всі позиції України на переговорах, за винятком Криму - Арахамія

Укрінформ
Російська федерація підтримує практично всі позиції України в переговорному процесі, за винятком питання про Крим.

Про це голова української переговорної делегації, керівник парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив в ефірі національного телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Нічого нового я вам не можу сказати з точки зору концептуального, але ви знаєте, що ми в Стамбулі оголосили українську позицію. В принципі, російська федерація по всіх цих позиціях надала офіційну відповідь, яка полягає в тому, що вони приймають цю позицію, за винятком питання Криму… Ми ще чекаємо від них підтвердження. Пан Кулеба сказав, що офіційного підтвердження немає, тобто він чекає, щоб це було зроблено в письмовому вигляді, але в усному вигляді ми станом на вчора (1 квітня – ред.) в режимі відеоконференції почули те, що російська сторона не заперечує проти таких позицій», - зазначив він.

Арахамія додав, що наразі група юристів і дипломатів напрацьовують проєкти фінальних документів.

Він розповів, що переговорний процес триває щодня – у режимі онлайн. При цьому окремі робочі групи щоденно працюють у різних напрямах. Водночас, за словами політика, офіційні делегації зустрічаються приблизно раз на два дні.

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня в Стамбулі відбувся очний раунд переговорів між українською та російською делегацією. Після нього українська делегація виступила з рядом пропозицій для припинення російсько-української війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки України.

Окремим пунктом запропоновано зафіксувати позицію України та росії щодо статусу Криму - протягом 15 років проводити двосторонні переговори щодо статусу Криму і Севастополя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-