На адмінкордоні кримського татарина заарештували за

На адмінкордоні кримського татарина заарештували за "участь у збройному формуванні"

Укрінформ
На адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом окупанти заарештували та звинуватили в “участі у незаконному збройному формуванні” кримського татарина Рустема Гугурика.

Про це пише КримSOS, повідомляє Укрінформ.

“Після допитів Рустема Гугурика відвезли до ФСБ у Сімферополі. Чоловіка звинувачують за статтею 208.2 (Участь у незаконному збройному формуванні)”, - йдеться в повідомленні КримSOS з посиланням на адвоката Марлена Халікова.

Зазначається, що Рустем Гугурик був разом із дружиною та дитиною, намагаючись в'їхати до тимчасово окупованого Криму. Сім’ю кримського татарина утримували на адмінкордоні близько 56 годин без їжі.

Повідомляється, що 31 березня 2022 року підконтрольний рф Київський районний “суд” Сімферополя засудив Рустема до арешту на два місяці, до 29 травня.

Раніше, у 2016 році Гугурик та його брат Бекір отримали від окупаційної "влади" заборону на в’їзд до Криму до 1 січня 2021 року на основі рішення ФСБ рф та на п. 1. ч. 1 ст. 27 ФС №114 “Про порядок в’їзду та виїзду з Росії”.

За словами адвоката, Рустем вважає, що причиною арешту стала його участь у цивільній блокаді Криму, яка розпочалася у листопаді 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-