У Криму вчителів змушують

У Криму вчителів змушують "правильно та грамотно" розповідати про війну рф проти України

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму вчителів шкіл примушують виправдовувати війну росії проти України та "грамотно" розповідати про її причини та цілі.

Про це повідомляє у Фейсбуці Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, повідомляє Укрінформ.

“На тимчасово окупованому Кримському півострові співробітників шкіл примушують здійснювати пропаганду серед дітей та виправдовувати війну проти України. Вимагають “грамотно та правильно донести причини та цілі військової операції до дітей, підлітків та молоді”, “записувати відеозвернення на підтримку армії, президента та військової операції рф в Україні”, - йдеться в повідомленні.

Крім того, окупаційна влада запровадила “ритуальні дії”, які обов'язково проводяться на щотижневих шкільних лінійках. Зокрема дітей змушують вишикуватися в коридорах або на вулиці та співати гімн росії. Учителів примушують проводити класні години і розповідати дітям про “героїв війни”, а якщо хтось проти — погрожують кримінальною відповідальністю або звільненням “за статтею”.

За даними Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, особлива увага приділяється кримськотатарським класам, у приміщеннях яких, за словами учасників навчального процесу, встановлюють відеоспостереження та прослуховування.

“Директори або їх заступники особисто контролюють наявність класних годин у кримськотатарських класах і перевіряють як розповідають дітям про “патріотизм”, “про подвиги нових героїв”, як знають напам'ять гімн рф”, - зазначили у представництві.

Окупанти також примушують дітей до участі у флешмобі “мені не соромно бути росіянином” та вимагають вивчити та розповісти вірш, а потім записати це на відео та викласти у соцмережі. На зборах вчителів директори шкіл пояснюють, що це “ідеологія держави”, яку мають доносити до дітей.

У представництві наголосили, що продовжують слідкувати за ситуацією в окупованому росією Криму та закликають громадян України в АРК пояснювати власним дітям зміст подій, що відбуваються, оскільки російська пропаганда, у тому числі та, що відбувається в закладах освіти, намагається виховати в них максимально позитивне ставлення до армії рф та війни росії проти України.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-