У Криму після обшуку затримали активіста Заїра Семедляєва

У Криму після обшуку затримали активіста Заїра Семедляєва

Укрінформ
У четвер, 24 березня, в окупованому Криму у кримськотатарського активіста Заїра Смедляєва, який проживає в смт Красногвардійському, пройшов обшук, після якого його повезли до так званого відділку поліції.

Про це повідомляє у Фейсбуці "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

"У будинку голови ЦВК Курултаю Заїра Смедлі (Смедляєва - ред.) проходить обшук", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що обшук розпочався о 7.30 ранку, коли в будинку перебували лише Заїр Смедляєв та його дружина. Нікого з родичів у дім не допустили. Для надання юридичної допомоги на місце виїхала адвокат Еміне Авамілева.

За словами доньки активіста Дінари, батька затримали й вивезли до місцевого відділку поліції. У нього вилучили телефон, ноутбук та жорсткий диск.

Як повідомлялося, 16 вересня 2021 року голову ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїра Смедляєва оштрафували на 30 тисяч рублів (понад 11 тис. грн) за стихійні зібрання біля будівлі ФСБ, які проходили 4 вересня у зв'язку з викраденням силовиками Нарімана Джелялова і братів Асана та Азіза Ахтемових.

"Суддя" Білоусов постановив призначити максимальне покарання за статтею 20.6.1 КпАП РФ у зв'язку з тим, що "підсудний не визнав своєї вини, є працездатним, а також має громадянство іншої держави".

Фото: Фейсбук Крымская солидарность

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-