У громадян України, які тікають від війни до Криму, окупанти відбирають паспорти

У громадян України, які тікають від війни до Криму, окупанти відбирають паспорти

Укрінформ
У громадян України, які тікають від війни на територію тимчасово окупованого Криму, окупаційні адміністрації рф вилучають українські паспорти та надають “свідоцтва”, які не мають жодної юридичної сили.

Про це повідомляє у Фейсбуці Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, передає Укрінформ.

“Після перетину адмінмежі людей, які потрапили до тимчасово окупованого Криму, примушують стати на так званий облік. При реєстрації в окупаційній “федеральній міграційній службі” рф у Криму співробітники цих окупаційних органів вилучають паспорт громадянина України, а натомість видають так зване свідоцтво “на отримання тимчасового притулку на території рф”, - йдеться в повідомленні.

У Представництві Президента підкреслили, що зазначені папери не мають жодної юридичної сили на території України чи інших цивілізованих країн, в тому числі не є документом, що посвідчує особу.

“Закликаємо громадян України під будь-якими, приводами заради вашої безпеки та збереження належних документів, ухилятись від такої взаємодії з окупаційною владою та не віддавати окупаційним силам свої паспорти та інші документи, видані Україною”, - попередили у відомстві.

Раніше у Представництві Президента України в АРК повідомляли, що деякі громадяни України, вимушено тікаючи від гуманітарної кризи, яку створили війська рф у Херсонській області, Бердянську та Маріуполі — їдуть до тимчасово окупованого Криму.

Нагадаємо, із 24 лютого триває масштабне російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-