В окупованому Криму затримали чергового «кримського диверсанта»

В окупованому Криму затримали чергового «кримського диверсанта»

Укрінформ
Політв'язень Наріман Джелялов у своєму черговому листі із Сімферопольського СІЗО повідомив, що до нього в камеру підселили "українського диверсанта" Максима Лисюка, який "різко висловився проти російського президента".

Лист Джелялова опублікував у Фейсбуці його адвокат Микола Полозов, повідомляє Укрінформ.

“Бачачи дії російської влади в Україні, де живуть його рідні, він (Лисюк – ред.) не витримав і під постом "вконтакте" написав коментар проти воєнних дій і різко висловився стосовно російського президента. Через кілька днів під час обшуку у нього знайшли шашку тротилу в будинку, а росЗМІ стали трубити про затримання чергового українського "диверсанта", - повідомив Джелялов.

За його словами, Лисюк родом з Каховки, але давно живе у Севастополі та намагається залишатися чесною людиною.

“Максим дуже розважлива і спокійна людина, яка любить свою країну – Україну. І висловлюється проти загибелі будь-яких людей, незалежно від громадянства", - написав політв'язень.

Він зазначив, що таких, як Лисюк, у Криму чимало, але сміливості висловлювати свою позицію вистачає не багатьом.

Як повідомлялося, заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову спочатку висунули обвинувачення у пособництві в диверсії на газопроводі в селі Перевальне, а потім перекваліфікували обвинувачення на «вчинення диверсії у складі організованої групи» (п. «а» ч. 2 ст. 281 КК РФ) та «незаконне придбання, зберігання та перевезення вибухових пристроїв, вчинені організованою групою» (ч. 4 ст. 222.1 КК РФ). Згодом Джелялова звинуватили й у контрабанді вибухового пристрою.

Асана й Азіза Ахтемових обвинувачують у диверсії, вчиненій групою осіб, незаконному придбанні, зберіганні вибухових речовин і контрабанді вибухових пристроїв.

За словами Полозова, у "справі" проти Джелялова та братів Ахтемових, яким загрожує до 20 років позбавлення волі, силовиками був застосований весь спектр "напрацювань" останніх років - тортури електрикою, засекречені свідки, закриті судові процеси навіть з питань запобіжних заходів та безліч інших заходів. Так званий Верховний суд Криму всім трьом продовжив строк тримання під вартою на півроку, до 26 липня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-