У росії в кримських політв'язнів повторно знімають відбитки пальців – як в іноземців

У росії в кримських політв'язнів повторно знімають відбитки пальців – як в іноземців

Укрінформ
У російських тюрмах і слідчих ізоляторах, зокрема, в СІЗО Ростова, у кримських політв'язнів повторно знімають відбитки пальців - як в іноземців, тобто громадян України.

Про це написав у Фейсбуці голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ.

"У місцях ув'язнення на території РФ, зокрема у СІЗО м. Ростов, у політв'язнів – кримських примусово «відкочують» пальці (знімають відбитки - ред.). На запитання, чим викликана повторна процедура взяття відбитків пальців лише у кримських політв'язнів, відповідають: «Надійшла команда взяти відбитки пальців у всіх в'язнів-іноземців, а ви громадяни України». Інших виразних пояснень у російських карателів немає", - йдеться у повідомленні.

Після анексії Криму у 2014 році росія примусила майже усіх дорослих мешканців тимчасово окупованого півострова отримати російські паспорти. Без російських документів існування на тимчасово окупованій території фактично неможливе. При цьому багато хто з кримчан зберіг або отримав і український паспорт.

Як повідомляв Укрінформ, Україна не визнає чинними російські паспорти, які були видані насильницьким шляхом громадянам України в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) і тимчасово окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-