Вода в Крим не піде попри підрив дамби загарбниками — Буданов

Вода в Крим не піде попри підрив дамби загарбниками — Буданов

Укрінформ
Вода до Криму не може йти сама собою. Це складна система гідротехнічних споруд, що потребує перекачування насосними станціями.

Як передає Укрінформ, про це заявив очільник української військової розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю Крим.Реалії, коментуючи плани російського керівництва щодо запуску води до Криму Північно-Кримським каналом.

«Ця спроба росії, я думаю, ні для кого не є новиною. Вони спробують подати воду в окупований Крим, оскільки все ж таки чудово розуміють, що всі їхні казки про те, що за ці роки вони вирішили питання з водою – не більш ніж пропагандистський крок. Вони підірвали одну з дамб, частково вода пішла, скажімо так, Північно-Кримським каналом. Але вода просто не може сама йти – це треба розуміти. Це складна система гідротехнічних споруд, що потребує перекачування насосними станціями. Тобто ви зрозуміли, що я маю на увазі. Просто так вода туди не пішла і не піде», – сказав Буданов.

Як повідомлялося, 25 лютого підконтрольний росії очільник окупованого Криму Сергій Аксьонов заявив, що для відновлення подачі води Північно-Кримським каналом на територію Кримського півострова потрібно два тижні.

До цього він же заявив, що Крим готується приймати воду Північно-Кримським каналом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-