Україна закликає партнерів засудити піратську діяльність ВМФ Росії у Чорному морі

Україна закликає партнерів засудити піратську діяльність ВМФ Росії у Чорному морі

Заява
Укрінформ
Україна закликає держави-партнерки засудити піратську діяльність військово-морського флоту РФ у Чорному морі та належно реагувати, аби припинити морський розбій Росії.

Про це йдеться у заяві МЗС, повідомляє Укрінформ.

«Міністерство закордонних справ України заявляє, що збройна агресія Російської Федерації проти України з морського напрямку супроводжується піратською діяльністю військово-морського флоту Росії у територіальних водах і виключній морській економічній зоні України. Піратськими актами ВМФ РФ захоплені пошуково-рятувальне судно «Сапфір», судно «Афіна», судно «Принцеса Ніколь», - указується в заяві.

У зв’язку з триваючими актами піратства ВМФ РФ та його розбійними діями щодо цивільних суден Україна закликала всіх національних та іноземних мореплавців і судновласників дотримуватись граничної безпеки у Чорному й Азовському морях.

Відповідне «навігаційне донесення» поширено Україною каналами міжнародної автоматизованої служби передачі на судна навігаційних попереджень (НАВТЕКС).

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська щодня обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють у житлові будинки, гинуть мирні жителі.

Країни Заходу застосували нові санкції проти Росії через її напад на Україну. А суддя Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан розпочне відповідне розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-