Україна закрила морський район у північно-західній частині Чорного моря для відсічі агресії РФ

Україна закрила морський район у північно-західній частині Чорного моря для відсічі агресії РФ

Укрінформ
Україна з 24 лютого закрила морський район у північно-західній частині Чорного моря для відсічі збройній агресії Росії з морського напрямку.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ, повідомляє Укрінформ.

«Міністерство закордонних справ України заявляє, що Україна з 24 лютого закрила морський район у північно-західній частині Чорного моря для відсічі збройній агресії Російської Федерації з морського напрямку», - зазначило МЗС.

Метою закриття району є убезпечення всіх цивільних суден від загроз, створених злочинною діяльністю держави-агресора та створення умов для діяльності Військово-Морських Сил України з реагування на незаконне перебування у територіальних водах України кораблів військово-морського флоту РФ, які завдають ракетних ударів по суверенній території України, у тому числі по цивільних об’єктах, що призводить до руйнувань та жертв серед цивільного населення.

«Україна вважає злочинним використання її морського простору для завдання ударів по суходолу в рамках наступальної операції РФ на території України. Чорне море повинно знову стати простором миру, безпеки і розвитку», - підкреслило МЗС.

Міністерство також зауважило, що у своїй діяльності ВМС України розраховують на підтримку держав-партнерів.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-