Рада підтримала постанову щодо захисту ПЦУ в Криму

Рада підтримала постанову щодо захисту ПЦУ в Криму

Укрінформ
Верховна Рада України прийняла в цілому постанову «Про деякі питання захисту права на свободу світогляду та віросповідання вірян Кримської єпархії Української православної церкви (Православної церкви України) та збереження приміщення Кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги» (реєстр. № 3447).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за відповідне рішення проголосував 271 народний депутат.

«Тимчасово, на період дії Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», передати з власності Автономної Республіки Крим у державну власність частину майнового комплексу загальною площею 1 475,7 кв. метра, позначену у плані домоволодіння літерою “а”, будівлі, розміщеної за адресою: вул. Севастопольська, 17, м. Сімферополь, 95015, а саме Кафедральний собор святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги», - йдеться в проєкті постанови.

Читайте також: У Денісової розповіли іноземним парламентаріям про репресії окупантів щодо ПЦУ у Криму

Також, згідно з документом, Кабмін має здійснити заходи щодо передачі Кафедрального собору святих рівноапостольних князя Володимира та княгині Ольги в державну власність.

Постанова набирає чинності з моменту її прийняття.

Кримська єпархія УПЦ (ПЦУ) - єдина з релігійних громад на півострові відмовилась від «перереєстрації» релігійної громади відповідно до незаконних вимог Російської Федерації, що, своєю чергою, стало однією з причин переслідування вірян, священнослужителів УПЦ (ПЦУ) та членів їх сімей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-