В окупованому Криму перед будівлею суду затримали трьох цивільних журналістів

В окупованому Криму перед будівлею суду затримали трьох цивільних журналістів

Укрінформ
В окупованому Криму затримали трьох цивільних журналістів, які висвітлювали оголошення з відеоконференцзв'язку з Південного окружного військового суду вироків Вадиму Бектемірову та Зекір'ї Муратову.

Про це у Фейсбуці повідомляє «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Біля будівлі Кримського гарнізонного військового суду в Сімферополі співробітники поліції затримали та відвезли у відділення трьох цивільних кореспондентів, які приїхали на винесення вироку політв'язням Зекір'ї Муратову та Вадиму Бектемірову», - йдеться у повідомленні.

Журналісти Алі Сулейманов, Амар Абдулгазієв та Рустем Усеїнов були затримані силовиками без пояснення причин та доставлені до Центрального відділення поліції № 3 м. Сімферополя.

Кореспонденти перебували біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду», де по відеозв'язку виступали адвокати на оголошення вироку двом кримськотатарським політв'язням — Зекір'ї Муратову та Вадиму Бектемірову.

Читайте також: Двох кримських татар у Росії засудили до 11 років суворого режиму

Наголошується, що підполковник поліції Тітков дав команду забрати камеру у кореспондента Амара Абдулгазієва. Юнак попросив його не чіпати та повідомив, що не робив жодних протиправних дій. Усі затримані журналісти були у медичних масках.

Сам підполковник поліції перебував під час виконання своїх посадових обов'язків без медичної маски. До зали суду активістів не пропустили, тому вони очікували на вихід адвокатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-