Тріщина Ханського палацу - Денісова звернулась до ЮНЕСКО

Тріщина Ханського палацу - Денісова звернулась до ЮНЕСКО

Укрінформ
Український омбудсман Людмила Денісова після того, як корпус Ханського палацу в окупованому Бахчисараї дав тріщину після «реставрації», закликала Секретаріат ЮНЕСКО відреагувати на факт порушення РФ міжнародного гуманітарного права на тимчасово окупованих територіях Криму.

Про це Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова поінформувала у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Велика тріщина з’явилася на стіні одного з корпусів Ханського палацу в Бахчисараї під час проведення так званої «реставрації». Ця пам'ятка включена до Попереднього списку для внесення до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Звертаюся до Секретаріату ЮНЕСКО з проханням негайно відреагувати на факт порушення РФ міжнародного гуманітарного права на ТОТ Криму», - поінформувала український омбудсман.

Вона наголосила, що країна-окупант РФ продовжує грубо порушувати міжнародне право шляхом знищення культурної спадщини корінного населення Криму.

Читайте також: Росія привласнила понад 4000 пам'яток у Криму і вивозить артефакти - ЮНЕСКО

За її словами, міжнародно визнані закони і звичаї ведення війни забороняють державі-окупанту привласнювати та знищувати культурні цінності, історичні пам’ятки.

Зокрема, як зазначила Денісова, у порушення Гаазької Конвенції про захист культурних цінностей у випадку збройного конфлікту, Росія насильницькими методами нав’язує свою культурну політику на території тимчасово окупованого Криму, позбавляючи корінне населення культурного права, самобутності та традицій.

Як повідомлялося, в окупованому Криму один із корпусів Ханського палацу в Бахчисараї дав тріщину після так званих реставраційних робіт на території пам'ятки кримськотатарської палацової архітектури.

Фото: Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-