Справа Джемілєва: експертиза оприлюднила висновок щодо вилучених патронів

Справа Джемілєва: експертиза оприлюднила висновок щодо вилучених патронів

Документ
Укрінформ
За висновками експертизи, представленими в Армянському міському «суді» окупованого Криму, набої, у зберігання яких обвинувачують Мустафу Джемілєву, не є забороненими для використання.

Про це написав у Фейсбуці адвокат Микола Полозов, передає Укрінформ.

«На запитання, поставлені захистом, експерт відповів однозначно. Патрони не є патронами бронебійної, запальної, розривної або трасуючої дії. Також зазначені патрони відповідають криміналістичним вимогам», - повідомив Полозов.

При цьому, зазначив він, на більшість запитань прокурора експерт не дав конкретних відповідей, наголосивши, зокрема, що поняття «військовий патрон» взагалі немає в ГОСТ.

Водночас в експертизі була відсутня інформація щодо сфери застосування цих набоїв, у зв'язку з чим «суд» ухвалив викликати експерта, який проводив цю експертизу.

Наступне засідання у справі Джемілєва призначено на 14 січня 2022 року.

Нагадаємо, на попередньому засіданні в Армянському міському «суді» у справі проти Мустафи Джемілєва сторона захисту заявила клопотання про додаткову експертизу щодо чотирьох патронів до карабіна МП-СКС (Мисливсько-промисловий самозарядний карабін Симонова).

Як повідомлялося, лідеру кримських татар Мустафі Джемілєву окупанти пред'явили обвинувачення в «перетині держкордону Росії іноземним громадянином, в'їзд якому в Росію не дозволено, вчиненому групою осіб за попередньою змовою (ч. 3 ст. 322 КК РФ); недбалому зберіганні вогнепальної зброї, що створило умови для його використання іншою особою, якщо це спричинило тяжкі наслідки (ст. 224 КК РФ); незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів (ч. 1 ст. 222 КК РФ)».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-