Верещук закликає виділити землю у Києві для будівництва житла переселенцям з Криму

Верещук закликає виділити землю у Києві для будівництва житла переселенцям з Криму

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликає столичну владу виділити землю у Києві для будівництва житла переселенцям з Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій

Зазначають, що Верещук наголосила на необхідності виділення землі у Києві для будівництва житла переселенцям з Криму.

«Ще раз хочу звернутися до київського міського голови: «Турецька сторона за свій кошт готова побудувати житло переселенцям. Будь ласка, дайте під цей проєкт земельну ділянку, і тоді до кінця 2023 року кримські татари зможуть отримати житло в Києві. Адже підписано всі необхідні міжурядові угоди із турецькими партнерами, обрано підрядника і головне – є фінансування, яке надає Турецька Республіка. Чому ми не можемо використати таку можливість?!» – закликала Верещук столичну владу.

"Крім того, Верещук повідомила, що головні робочі питання щодо будівництва житла для переселенців вже узгодили із херсонською і миколаївською владою вже узгоджені. «Учора відбулася сесія Миколаївської міськради - дякую її депутатам, яким у жарких боях, але вдалося ухвалити рішення про виділення земельної ділянки у межах будівництва житла для вимушених переселенців. Така ж позитивна ситуація є і в Херсоні. Отже, сподіваюся, що вже у лютому ми закладемо там на будівельних майданчиках символічні капсули", - зазначила віцепрем’єр-міністр.

Як повідомлялося, угода між Україною та Туреччиною передбачає допомогу турецької сторони у будівництві житла для представників кримськотатарського народу та переселенців. Повідомлялося, що програмою передбачено будівництво 500 квартир: у Миколаєві – 200 квартир, у Херсоні – 200 квартир та у Києві – 100 квартир.

Фото: minre.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-