ФСБшники тиснуть на дітей бранців Кремля - представниця уповноваженого

ФСБшники тиснуть на дітей бранців Кремля - представниця уповноваженого

Укрінформ
Діти українських політв’язнів, які мешкають у ТОТ АР Крим, зазнають тиску з боку окупаційної влади.

Як передає кореспондент Укрінформу про це на пресконференції у Херсоні заявила представниця уповноваженого з дотримання прав жителів АР Крим та м. Севастополя Ірина Верігіна.

«Арешти, ув’язнення, залякування відбуваються на очах дітей, коли о 4-5 годині ранку ФСБшники вриваються у приміщення, проводять обшуки і затримання. Це б’є на психіку дітей, які бачать, що чинять російські окупанти», - сказала Верігіна.

Вона також навела приклад інциденту, який трапився, коли діти політв’язнів, що мали летіли на відпочинок у Туреччину, перетинали адмінмежу, проїжджаючи на материкову частину України. При перетині адмінмежі ФСБшники ставили дітям запитання про те, де перебуває їх батько, чому не супроводжує.

«Дитина починає говорити, що батько на роботі, щоб не казати, що батько політв’язень. І вони (ФСБшники - ред.) починають знущатися: мовляв, що – на роботі у в’язниці?», - розповіла Верігіна. Вона зазначила, що таким чином російські окупанти тиснуть і на дітей бранців Кремля. Загалом таких дітей, батьки яких політв'язні – більш як двісті, повідомила представник уповноваженого.

Як повідомлялося, серед українських політв’язнів, яких незаконно утримує РФ, шестеро мають встановлену інвалідність. Їхні права на отримання медичної допомоги систематично порушуються.

У жовтні 2021 року правозахисники зафіксували в окупованому Криму 16 арештів, 73 затримання та ряд інших порушень прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-