США засуджує затримання та допит кримського татарина Чалгозова

США засуджує затримання та допит кримського татарина Чалгозова

Укрінформ
Посольства Сполучених Штатів в Україні засуджує затримання та допит 23-річного кримського татарина Куртумера Чалгозова в окупованому Криму.

Про це йдеться у повідомленні відомства у Твіттері, передає Укрінформ. 

«Російські окупаційні сили провели ще більше політичних репресій та незаконних обшуків в Криму. Ми засуджуємо затримання та допит Куртумера Чалгозова та закликаємо звільнити всіх українських політв’язнів Росії», - зазначило посольство

Як повідомляв Укрінформ, 14 грудня в окупованому Криму у Феодосії силовики після обшуку затримали 23-річного кримського татарина Куртумера Чалгозова. Обшук розпочався о 5.15 ранку та тривав близько 3 годин. 

За даними "Кримської солідарності", Чалгозов працює у пекарні, захоплюється спортом джіу-джитсу, періодично виїжджає на змагання.

Його допитували у справі стосовно Нарімана Джелялова, після чого відпустили 15 грудня та пообіцяли викликати на повторний допит.

Як повідомлялося, 3 та 4 вересня в окупованому Криму силовики провели незаконні обшуки та затримання першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла (Джелялова), а також активістів Азіза та Асана Ахтемових, Шевкета Усеїнова та Ельдара Одаманова.

6 вересня районний "суд" Сімферополя заарештував Джеляла, а 28 жовтня Київський районний "суд" Сімферополя за клопотанням слідчого ФСБ продовжив термін утримання під вартою до 23 січня 2022 року.

Заступника голови Меджлісу звинувачують у скоєнні диверсії на газопроводі в селі Перевальному (ч. 1 статті 281 КК РФ). Йому загрожує до 20 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-