У Криму переслідують 14 «свідків Єгови» - правозахисники

У Криму переслідують 14 «свідків Єгови» - правозахисники

Укрінформ
На кінець листопада 2021 року в окупованому Криму правозахисниками зареєстровано 14 осіб, яких переслідують за причетність до «Свідків Єгови», з них п'ятеро осіб позбавлені волі.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група за результатами моніторингу ситуації з правами людини в Криму, передає Укрінформ.

«На кінець листопада 2021 року в рамках переслідування «Свідків Єгови» у Криму позбавлено волі 5 осіб», - йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними КПГ, дев'ять осіб обмежені у переміщенні: семеро з них перебувають під домашнім арештом, двоє – під підпискою про невиїзд.

Як повідомлялося, 22 жовтня так звана суддя Гагарінського районного суду м. Севастополь Людмила Тумайкіна засудила Ігоря Шмідта до шести років позбавлення волі в колонії загального режиму. Також вона винесла рішення про зміну йому запобіжного заходу з домашнього арешту на тримання під вартою.

Нагадаємо, 20 квітня 2017 року Верховний суд РФ визнав «Свідків Єгови» екстремістською організацією і заборонив її діяльність на території РФ. 16 серпня 2017 року Міністерство юстиції РФ включило кримські осередки «Свідків Єгови» до списку екстремістських організацій, після чого, починаючи з 2018 року, в Криму почалося переслідування «Свідків Єгови» в рамках кримінальних справ. У 2020 році в Криму окупаційними судами були винесені перші вироки у вигляді позбавлення волі учасникам цієї релігійної організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-