Екссуддю з Криму заочно судитимуть за держзраду

Екссуддю з Криму заочно судитимуть за держзраду

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим та м. Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт стосовно екссудді з Криму, обвинуваченої в держзраді.

Про це повідомляє в Фейсбуці прокуратура Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя в порядку спеціального досудового розслідування, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно окупаційної судді «Верховного суду Республіки Крим». Дії обвинуваченої кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років», - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що до окупації півострова обвинувачена займала посаду судді Апеляційного суду АР Крим, а у 2014 році зрадила присязі на вірність народу України та перейшла на службу до незаконно створеного «Верховного суду Республіки Крим Російської Федерації».

Обвинувачена надавала допомогу представникам держави-окупанта у переході судової системи України, що діяла в Криму, на відправлення правосуддя за законодавством РФ. Зокрема, «суддя» залишила скаргу адвоката українського активіста на незаконне продовження строку його тримання під вартою, без задоволення.

«Йдеться про кримського активіста, якого було незаконно засуджено на території окупованого півострова за, нібито, нанесення тілесних ушкоджень співробітнику спецпідрозділу «Беркут» у м. Києві під час Революції Гідності», - відзначили в наглядовому відомстві.

Таким чином, вважають в прокуратурі, своїми діями та рішеннями обвинувачена сприяла державі-окупанту та окупаційним органам влади у проведенні підривної діяльності проти України.

Як повідомляв Укрінформ, раніше прокуратура Автономної Республіки Крим і м. Севастополя скерувала до суду обвинувальні акти за підозрою в державній зраді щодо «суддів» «Бахчисарайського районного суду Республіки Крим», «Білогірського районного суду Республіки Крим», а також «Судацького міського суду Республіки Крим», які у 2014 році зрадили присягу на вірність народу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-