Окупанти у Криму залишили Джелялова у СІЗО до 23 січня

Окупанти у Криму залишили Джелялова у СІЗО до 23 січня

Укрінформ
"Верховний суд" окупованого Криму розглянув апеляцію на тримання під вартою першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова (Джеляла) та залишив у силі рішення про його перебування у СІЗО до 23 січня 2022 року.

Про це повідомив у Фейсбуці адвокат Микола Полозов, повідомляє Укрінформ.

"У "Верховному суді" Криму відбулося судове засідання з розгляду апеляційних скарг Нарімана та його захисників на жовтневі постанови Київського райсуду Сімферополя про продовження строку тримання під вартою... Головуючий суддя Караваєв К.Н., пробувши у нарадчій кімнаті близько 5 хвилин, ухвалив рішення залишити все в силі. Таким чином, Наріман залишиться під вартою як мінімум до 23 січня", - йдеться у повідомленні.

Адвокат зазначив, що, на відміну від минулого засідання апеляційної інстанції, засідання проходило у відкритому режимі. Однак у будинок суду через антиковідне розпорядження голови суду не допускають осіб, які не є учасниками процесу. Тому навіть дружину Нарімана на відкрите судове засідання не допустили.

Джелялов брав участь у судовому засіданні із СІЗО через відеоконференцзв'язок, безпосередньо до суду його не доставили.

"Захист оскаржуватиме сьогоднішнє рішення "Верховного суду" Криму в касаційній інстанції, у тому числі для подальшого звернення зі скаргою до ЄСПЛ", - заявив Полозов.

Крім того, адвокат повідомив, що опалення в камері Джелялова, яке включили 30 листопада після спілкування захисника з наглядовим прокурором та членами громадської комісії, відключили вже наступного дня. А пізніше Джелялова та його сусіда перевели в іншу камеру: там закривається вікно, але опалення також немає, а через батарею, що лопнула, ще й вогко.

Як повідомляв Укрінформ, 3 і 4 вересня в Криму силовики провели незаконні обшуки та затримали першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова. 6 вересня районний «суд» Сімферополя заарештував його до 4 листопада, згодом строк продовжили до 23 січня.

Наріману Джелялову спочатку висунули обвинувачення у пособництві в диверсії на газопроводі в селі Перевальне, а потім перекваліфікували обвинувачення у вчинення диверсії у складі організованої групи (п. «а» ч. 2 ст. 281 КК РФ) та незаконне придбання, зберігання та перевезення вибухових пристроїв, вчинених організованою групою (ч. 4 ст. 222.1 КК РФ). На початку листопада стало відомо, що Джелялову висунули ще одне обвинувачення - у контрабанді вибухового пристрою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-