Окупанти хочуть стягнути з кримськотатарського активіста гроші за знесення його будинку

Окупанти хочуть стягнути з кримськотатарського активіста гроші за знесення його будинку

Укрінформ
У окупованому Криму "суд" ухвалив рішення стягнути з ветерана кримськотатарського руху Рустема Усеїнова кошти за знесення його оселі у Морському біля Судака - будинок з надвірними спорудами окупанти зруйнували, не чекаючи апеляції, і хочуть отримати за це понад 42 тис. рублів (понад 15 тис. грн).

Про це із посиланням на сайт Судакського міського "суду" повідомляє видання "Крим.Реалії".

"Стягнути з Усеїнова Рустема Абібуллаєвича на користь адміністрації міста Судака Республіки Крим судові витрати щодо сплати комплексної судової землевпорядної та будівельно-технічної експертизи №91/6-2 від 21 січня 2021 року в розмірі 42 856,00 (сорок дві тисячі вісімсот п'ятдесят шість) рублів. Стягнути з Усеїнова Рустема Абібуллаєвича у доход місцевого бюджету судові витрати, пов'язані зі сплатою державного мита, у розмірі 300,00 рублів», – йдеться у цитованому виданням рішенні суду.

Зазначається, що воно може бути оскаржено в апеляційному порядку протягом місяця з дня ухвалення в остаточній формі.

Як зазначають місцеві активісти, частину коштів тепер утримуватимуть з пенсії Усеїнова.

Як повідомляв Укрінформ, 24 листопада в селі Морське незаконно знесли будинок ветерана кримськотатарського національного руху Рустема Усеїнова. Знесення відбувалося в присутності російських силовиків, які оточили ділянку. Усеїнова, який прибув до будинку з лікарні, забрала "швидка".

Улітку "суд" за позовом адміністрації міста Судака визнав земельну ділянку Рустема Усеїнова "самовільно зайнятою" і вимагав її звільнити у тридцятиденний термін, тобто знести житловий будинок Усеїнова площею 75 квадратних метрів. Усеїнов про судове засідання не знав і подав апеляційну скаргу. Попри це судовий пристав-виконавець Наталія Пугачова призначила примусове виконання рішення суду на 24 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-