У Криму «молодіжні кібердружини» окупантів шукають «екстремізм» в інтернеті

У Криму «молодіжні кібердружини» окупантів шукають «екстремізм» в інтернеті

Укрінформ
У Криму окупанти створюють "молодіжні кібердружини" зі школярів і студентів, які займаються пошуком забороненого контенту, тобто публікацій, де кримчани висловлюють власне незадоволення або передруковують "екстремістські матеріали".

Як передає Укрінформ, про це у своєму звіті повідомляє "Асоціація реінтеграції Криму".

"Стримування народного невдоволення шляхом посилення покарань за «екстремізм» традиційне для російського імперського менеджменту. І тепер в окупованому Криму можна отримати «штраф» за випадково натиснутий лайк чи за нерозважливо зроблений репост, а якщо таке «кричуще порушення» «виявлять» повторно протягом року, то можна отримати й реальний «тюремний строк». Допомогу ФСБ та «Роскомнагляду» надають так звані «кібердружинники» – члени «добровільної молодіжної організації», які займаються ручним моніторингом соціальних мереж у пошуках забороненого контенту", - йдеться у повідомленні.

На сайті "Кібердружини" зазначається, що в ній перебувають 20 тисяч осіб у "32 регіонах Росії". Починаючи з 2017 року, "кібердружини" почали формуватися окупаційними "органами" й на території окупованого Криму.

Головною є "кібердружина" у "Севастопольському державному університеті", як у ключовій установі регіонального рівня з підготовки кадрів для російських спецслужб. У березні 2021 року у тамтешньому "Інституті радіоелектроніки та інформаційної безпеки" було створено таке собі "студентське волонтерське об’єднання" "Кіберагенти інформаційної безпеки".

Окрім того, восени 2021 року до "кіберстукацтва" вирішено було долучити студентів "Севастопольського промислово-технологічного коледжу". У цьому колишньому профтехучилищі зараз готують не тільки кухарів та укладачів плитки, а й "юристів" для роздутого штату окупаційних каральних структур.

Як відомо, діяльність «кіберстукачів» несе в собі фінансовий зиск для країни-агресора. У жовтні 2017 року голова Федеральної служби з фінансового моніторингу Юрій Чиханчин на зустрічі з Путіним підніс як досягнення, що в Росії запущено механізм позасудового заморожування активів осіб, які «мають відношення до тероризму».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-