Український політв'язень не отримує в сімферопольському СІЗО ліків і меддопомоги – Денісова

Український політв'язень не отримує в сімферопольському СІЗО ліків і меддопомоги – Денісова

Укрінформ
Українському політв'язню Костянтину Ширінгу, який утримується в СІЗО-1 в тимчасово окупованому Росією Сімферополі, не надаються життєво необхідні ліки та медична допомога.

Як передає Укрінформ, про це уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила в Телеграмі.

"Занепокоєна погіршенням стану здоров’я 61-річного українського політв'язня Костянтина Ширінга, якого країна-окупант незаконно засудила до 12 років позбавлення волі за сфабрикованою кримінальною справою за нібито "шпигунство", - наголосила вона.

За словами Денісової, Ширінг має низку хронічних захворювань та переніс два інфаркти міокарда.

"Через неякісне протезування зубів він відчуває нестерпний біль та змушений вживати лише рідку їжу. Адміністрація СІЗО-1 в Сімферополі, де утримується Костянтин Ширінг, не надає йому життєво необхідних ліків та медичної допомоги", - наголосила омбудсман.

Денісова відзначила, що дії адміністрації слідчого ізолятора є грубим порушенням статті 3 Конвенції про захист прав людини і основних свобод, що прирівнюється до тортур і нелюдського поводження та статті 22 Мінімальних стандартних правил поводження із в’язнями, схвалених Економічною і Соціальною радою Організації Об'єднаних Націй.

Омбудсман звернулася до уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Тетяни Москалькової з вимогою терміново забезпечити надання Ширінгу необхідної медичної допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні "Верховний суд Криму" призначив 61-річному Костянтину Ширінгу 12 років позбавлення волі у колонії суворого режиму за звинуваченням у "шпигунстві".

Федеральна служба безпеки РФ затримала Ширінга разом з російською військовослужбовою Тетяною Кузьменко за нібито участь в "українській розвідувально-диверсійній групі".

За версією ФСБ, Ширінг нібито отримував від Кузьменко, яка служила у військовій частині прапорщиком, відомості про чисельність особового складу полку, ракетне та інше озброєння, місця його дислокації. Ширінг, у свою чергу, за версією "слідства", цю інформацію нібито передавав у Міноборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-