Окупанти відправили десятьох кримських татар до ізолятора у Євпаторії

Окупанти відправили десятьох кримських татар до ізолятора у Євпаторії

Укрінформ
В окупованому Криму десятьох з 20 засуджених до адміністративного арешту кримських татар відправили відбувати покарання до ізолятора тимчасового тримання в Євпаторії.

Про це повідомляє у Фейсбуці "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

"Суд" у Сімферополі відправив 10 із 31 затриманих 23 листопада кримських татар до ізолятора тимчасового тримання у місті Євпаторії", - йдеться в повідомленні.

За інформацією активістів, це Алім Алієв, Абсеттар Сеттаров, Енвер Алімов, Муртаза Фахрієв, Зекір'я Демірджи, Сервер Чолакчик, Мустафа Сейдалієв, Алім Сулейманов, Решат Параламов та Длявер Ібраімов. Зазначається, що передачі заарештованим прийматимуть лише у суботу з 9 до 12 години дня.

Усім затриманим поставили в провину порушення статті 20.2.2 КоАП РФ (Організація масового одночасного перебування та (або) пересування громадян у громадських місцях, що спричинили порушення громадського порядку). Ніч до судового слухання вони провели в ІТТ та відділах поліції міста Сімферополя.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 24 листопада у трьох "судах" Сімферополя відбулися розгляд адміністративних протоколів щодо людей, затриманих 23 листопада біля сімферопольського ізолятора тимчасового тримання. Російські силовики схопили тоді 32 особи, які прийшли зустрічати після відбуття 12-денного арешту адвоката Едема Семедляєва. Серед затриманих були жінки, двоє неповнолітніх, п'ятеро цивільних журналістів. Дев'ятьох затриманих жінок засудили до штрафів від 10 до 15 тис. рублів, 21 особу — до різних термінів адміністративного арешту, від 10 до 14 діб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-