НСЖУ засуджує затримання громадянських журналістів в окупованому Криму

НСЖУ засуджує затримання громадянських журналістів в окупованому Криму

Укрінформ
Національна спілка журналістів України засудила затримання громадянських журналістів в окупованому Криму, яке сталося у Сімферополі 23 листопада.

Про це йдеться на сайті НСЖУ, повідомляє Укрінформ. 

"Російська поліція Криму повторила ганебну практику затримання людей, які приходять зустрічати звільнених з арешту – цього разу було затримано 31 особу, у тому числі – 10 жінок. Також було затримано п’ятьох журналістів. Троє колег мали прескарти, а ще один вів відеострім з події. Це громадянські журналісти Енвер Алімов, Алім Сулейманов, Вілен Тємєрьянов, Длявер Ібрагімов, Сімар Аблялілов. Своїми діями кримська поліція свідомо перешкоджала журналістам у виконанні їхніх професійних обов’язків", - йдеться у повідомленні.

У Спілці заявили про солідарність із громадянськими кримськотатарськими журналістами і висловили глибоке обурення з приводу незаконних дій російської поліції.

"Ми вимагаємо від російської влади припинити практику затримання учасників мирних зібрань, не допускати перешкоджання журналістам виконанню їх професійних обов’язків. Ми висловлюємо свою професійну солідарність з нашими колегами – громадянськими журналістами Криму, які роблять важливу роботу з висвітлення боротьби кримських активістів за демократію та формування громадянського суспільства", - наголосили в НСЖУ.

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада 2021 року в Сімферополі співробітники російських правоохоронних органів затримали активістів, що прийшли до будівлі ізолятора тимчасового утримання зустріти адвоката Едема Семедляєва після 12-денного адміністративного арешту. Затриманих відвезли в три відділи поліції міста Сімферополя – Київський, Центральний і Залізничний. 

11 листопада підконтрольний Росії Центральний районний суд Сімферополя заарештував Едема Семедляєва на 12 діб за сфальшованою справою стосовно виконання ним своїх професійних обов’язків. Як пізніше довели його колеги-адвокати, вимога поліцейського до Семедляєва не була законною. Не дивлячись на це, суд не скасував арешт, а ще й оштрафував адвоката Едема Семедляєва на 4 тисячі рублів за іншим адмінпротоколом за відмову роздягнутися на вимогу співробітника Центру з протидії екстремізму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-