На КПВВ біля Криму вакцинуватимуть від COVID-19 - Україна запускає пілотний проєкт

На КПВВ біля Криму вакцинуватимуть від COVID-19 - Україна запускає пілотний проєкт

Фото
Укрінформ
На Херсонщині, на КПВВ "Чонгар" та "Каланчак", проводитимуть вакцинацію від коронавірусу - це буде пілотний проєкт.

Про це під час огляду режимної зони на КПВВ "Чонгар" заявила віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, передає кореспондент Укрінформу.

Вона зазначила, що такий проєкт запроваджується в експериментальному порядку на декілька місяців, щоб побачити як він працюватиме.

«Якщо буде попит, і люди будуть звертатися, то, звичайно, це треба буде робити - і на КПВВ "Каланчак", і на КПВВ "Чонгар"», - сказала Верещук.

За її словами, є питання організаційні, які необхідно вирішити.

Наразі вже є відповідна домовленість з головою Херсонської ОДА, сказала Верещук.

Цей експеримент, уточнила вона, можна запровадити на кілька місяців, умовно, до березня, щоб взимку мешканцям АРК не доводилося їхати для вакцинації далеко у населені пункти Херсонщини. За цей період, за словами міністра, можна буде подивитися на динаміку: чи буде потреба надалі надавати таку послугу безпосередньо на КПВВ.

Крім того, додала Верещук, Мінреінтеграції вже вирішує питання розміщення автостанції на КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» та налагодження автобусного сполучення від сервісних зон КПВВ на ТОТ та виїзду з неї. Як зазначила віцепрем'єр-міністр, розглядається можливість придбання чотирьох електромобілів для цих пунктів, які перевозитимуть людей.

«Нам треба запропонувати легальний шлях. Нелегальні перевізники з’являються тоді, коли легальний шлях не працює й ніхто це не контролює. Саме це ми обговорювали вчора на засіданні з правоохоронними органами Херсонської області та АР Крим. Ми вже готові оголосити конкурс на придбання електромобілів у січні, тому до лютого це питання перевезення, коли ми говоримо від нуля і до населених пунктів, буде вирішене», - наголосила Верещук.

Як повідомляв Укрінформ, 22-23 листопада на Херсонщині з робочою поїздкою перебуває віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-