Для КПВВ біля Криму закуплять транспорт, щоб люди не ходили пішки кілометри

Для КПВВ біля Криму закуплять транспорт, щоб люди не ходили пішки кілометри

Фото
Укрінформ
Для КПВВ біля окупованого Криму закуплять транспорт, за допомогою якого громадяни України зможуть комфортно діставатися до місця перетину адмінмежі з тимчасово окупованою територією.

Про це під час брифінгу на КПВВ "Каланчак", відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, розповіла віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

"У спеку і в дощ, і в сніг, з малими дітками, як сьогодні ми бачили, люди з хворобами, пенсійного віку змушені йти (пішки - ред.)", - зазначила Верещук.

За її словами, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій закупить або вишукає кошти на закупівлю засобів для підвезення людей. Вона наголосила, що для цієї мети бажано закупити електротранспорт - по дві одиниці на КПВВ "Каланчак", де людям доводиться йти пішки близько кілометра, і на КПВВ "Чонгар", де відстань до так званого "нуля" складає близько 3 км. Людей довозитимуть безкоштовно, зазначила міністр.

Верещук відвідала на КПВВ «Каланчак» / Фото: Ірина Староселець, Укрінформ

Для вирішення цього та інших питань функціонування КПВВ "Каланчак", додала Верещук, необхідно передати його з балансу Укрзалізниці на баланс державного підприємства "Реінтеграція та відновлення", як це відбулося вже з КПВВ" Чонгар". Таку передачу, за її словами, планують здійснити до кінця цього року.

Верещук оглянула режимну та сервісну зони тимчасового контрольного пункту в’їзду/виїзду для автомобільного сполучення «Каланчак» та ознайомилася з роботою ЦНАПу.

Як повідомляв Укрінформ, 22-23 листопада на Херсонщині з робочою поїздкою перебуває віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-