Двом кримчанам - фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір» - продовжили арешт на три місяці

Двом кримчанам - фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір» - продовжили арешт на три місяці

Укрінформ
Російський суд продовжив на 3 місяці арешт затриманим в окупованому Криму фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір» Ернесту Ібрагімову та Олегу (Алі) Федорову.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Фейсбук »Кримської солідарності».

«22 листопада відбулося слухання у справі нових фігурантів «другої Бахчисарайської групи» у справі Хізб ут-Тахрір Ернеста Ібрагімова та Олега (Алі) Федорова... Суд вислухав сторони та ухвалив рішення продовжити утримання під вартою в СІЗО Ернесту Ібрагімову та Олегу Федорову на три місяці – до 28 лютого 2022 року», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили правозахисники, адвокати обвинувачених наполягали на домашньому арешті. Захисниця Ліля Гемеджі вважає, що державний обвинувач не надав достатніх підстав для продовження арешту. За її словами, всі докази вже зібрані, тому Федоров та Ібрагімов ніяк не можуть вплинути на слідство. Адвокат нагадала, що на утриманні в Ібрагімова четверо малолітніх дітей, у Федорова – мати похилого віку. Все майно підсудних перебуває на території республіки Крим, тому намірів їхати у них немає. Гемеджі додала, що немає і загрози для прихованих свідків, яких впізнали підсудні. Щодня тих бачать родичі Ібрагімова та Федорова у місті і лише обходять стороною. Адвокат за призначенням Ігнатенка підтримав колегу. Проте аргументи захисту не вплинули на рішення суду.

Як повідомляв Укрінформ, Ібрагімова та Федорова затримали 17 лютого 2021 року в їхніх будинках у Бахчисараї під час масових обшуків у Криму. Наразі обидва активісти перебувають у СІЗО Ростова-на-Дону. Їм ставиться в провину участь у діяльності ісламської політичної партії Хізбут-Тахрір, забороненої в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-