«Суд» в окупованому Криму оштрафував ще п'ятьох активістів

«Суд» в окупованому Криму оштрафував ще п'ятьох активістів

Укрінформ
В окупованому Криму рішенням окупаційного суду оштрафовано ще п'ятьох активістів, які перебували як слухачі біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду».

Про це у Фейсбуці повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ. 

«Центральний районний суд Сімферополя виніс штраф п'ятьом кримськотатарським активістам, яких поліція затримала 11 і 29 жовтня як слухачів біля будівлі Кримського гарнізонного військового суду», - йдеться у повідомленні.

Їх звинуватили в участі у незаконному масовому заході.

Фото з сайту crimean-solidarity.org

Під час засідання захист в особі громадського адвоката Сабрі Талипова подав ряд клопотань, пов'язаних з доказом невинуватості активістів, які притягуються до адміністративної відповідальності, проте «суд не звернув на них жодної уваги».

Захист схилявся до заяви голови Росспоживнагляду Анни Попової від 4 жовтня 2021 року про те, що масовим заходом є зібрання від 3 тисяч осіб, тоді як зібрання кримських татар не перевищувало 50 осіб.

Та все ж «суд» виніс штрафи щодо п'яти фігурантів адміністративних «справ». Аметхан Умеров має виплатити 10 тисяч рублів (3600 грн), Ескендер Меметов – 15 тисяч рублів (5400 грн), Аблякім Мензатов – 15 тисяч рублів, Азіз Аджаметов - 15 тисяч рублів, Іскандар Джелялов – 10 тисяч рублів.

Як повідомлялося, 11 і 29 жовтня біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду», де проходила трансляція засідань з красногвардійської і бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір», слухачів, які стояли в масках і з дотриманням дистанції та інших заходів епідбезпеки, в грубій формі затримали, звинувативши в участі у незаконному масовому заході.

Так, 11 жовтня були затримані 15 кримських татар, які чекали біля будівлі «війскового суду» результатів апеляції на вирок фігурантам красноногвардійської «справи Хізб ут-Тахрір».

Пізніше біля будівлі поліцейської дільниці, куди відвезли людей, затримали ще як мінімум 5 осіб.

29 жовтня силовики повезли до Центрального відділку поліції 30 кримських татар, які чекали на оголошення вироку щодо фігурантів третьої бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір».

На всіх затриманих було складено адмінпротоколи, «суди» почали виносити активістам штрафи від 5 до 30 тис. рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-