Бранця Кремля Теймура Абдуллаєва відправили в ШІЗО до 8 грудня

Бранця Кремля Теймура Абдуллаєва відправили в ШІЗО до 8 грудня

Укрінформ
Українського політв'язня у РФ Теймура Абдуллаєва, якого утримують у колонії в Башкирії, помістили до штрафного ізолятора до 8 грудня - попри погіршення стану здоров'я. 

Про це розповіла Укрінформу мати бранця Кремля Діляра Абдуллаєва.

«У суботу ввечері розмовляла через «зонателеком» із моїм молодшим сином Теймуром. Я дуже схвильована тональністю розмови. Крім того, він сказав, що у нього сильні болі в суглобах: непокоять судоми ніг; ноги мерзнуть, ступні – холодні, і на тілі з'явився якийсь висип», - повідомляє мати політв'язня.

Вона заспокоювала його, пообіцяла, що незабаром приїде, щоб допомогти виправити становище зі здоров'ям. «Але я розумію, що судоми – від зневоднення, холодні руки та ноги - через поганий кровообіг та проблеми зі щитовидкою. Відсутність сонячного світла спричинила авітаміноз, на тілі геморагічний висип, сильні болі в суглобах - наслідки безпросвітного мороку, антисанітарії. Здоров'я мого сина підірвано у підвалах штрафного ізолятора», - ділиться наболілим Абдуллаєва.

При цьому Теймур повідомив, що його знову відправили до ШІЗО на 15+10 діб, загалом - до 8 грудня. «У мене немає іншого виходу, я зобов'язана знову збиратися в дорогу, їхати до Башкирії, щоб постаратися якось допомогти Теймуру, а також дізнатися, як справи у старшого сина», - додала мати політв'язнів.

Як повідомляв Укрінформ, Теймур Абдуллаєв з початку березня 2020 року до червня 2021-го практично весь час перебував у штрафному ізоляторі колонії. У серпні 2020-го його ненадовго переводили до камери із суворими умовами утримання, у листопаді-грудні - до карантину у зв'язку із захворюванням на COVID-19. Решту часу Абдуллаєв проводить у ШІЗО.

У лютому-березні у нього почався гіпертонічний криз, у зв'язку з чим він якийсь час і в ШІЗО перебував на постільному режимі. Влітку після закінчення чергового терміну перебування в ШІЗО Теймура Абдуллаєва відправили до загону із суворими умовами утримання. Але згодом його знову почали регулярно відправляти до ШІЗО.

Кримчанина Теймура Абдуллаєва засудили на 16,5 років позбавлення волі та 1 рік 4 місяці адміністративного нагляду, його брата Узеїра Абдуллаєва - на 12,5 років позбавлення волі. Обидва утримуються в колоніях м. Салават (Башкирія).

ПЦ «Меморіал» визнав усіх засуджених у першій сімферопольській «справі Хізб ут-Тахрір» політв'язнями.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-