Мінреінтеграції відреагували на арешт адвоката Семедляєва в окупованому Криму

Мінреінтеграції відреагували на арешт адвоката Семедляєва в окупованому Криму

Укрінформ
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України засуджує дії РФ в окупованому Криму стосовно адвоката Едема Семедляєва. 

Про це відомство повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Російські окупаційні режими в Криму незаконно засудили адвоката Едема Семедляєва до 12 діб адміністративного арешту та 4000 російських рублів штрафу за нібито “непокору законним вимогам співробітників поліції". Насправді ж такі дії РФ пов’язані з його професійною діяльністю як адвоката щодо захисту громадян України у політично мотивованих справах, які систематично фабрикуються силовими відомствами держави-окупанта”, - наголошується у повідомленні.

Мінреінтеграції засуджує чергову хвилю репресій та переслідувань у тимчасово окупованому Криму щодо громадян зі стійкою громадянською позицією і які не визнають окупацію своєї рідної землі.

У відомстві нагадали, що Україна збирає інформацію про всіх, хто залучений державою-окупантом до тих чи інших незаконних обшуків і арештів, порушень норм міжнародного гуманітарного права та скоєння злочинів проти людей на тимчасово окупованих територіях. Причетні до згаданих злочинів понесуть відповідальність, незважаючи на строки давності, підкреслили в Мінреінтеграції.

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада цього року так званий суд в окупованому Криму заарештував на 12 діб адвоката Едема Семедляєва за обвинуваченням у "непокорі законним вимогам співробітників поліції".

Адвокатська спільнота негативно відгукнулася про таку практику тиску силовиків на адвокатів. На захист Семедляєва виступили українські та російські правозахисники, міжнародні організації FrontLine Defenders та Human Rights Watch.

Автономна Республіка Крим була окупована Російською Федерацією у березні 2014 року. Міжнародна спільнота не визнає анексії Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-