Санду пояснила росЗМІ свою участь у Кримській платформі, а не в саміті СНД

Санду пояснила росЗМІ свою участь у Кримській платформі, а не в саміті СНД

Укрінформ
Президент Молдови Мая Санду пояснила свою особисту присутність на саміті Кримської платформи 23 серпня у Києві додатковим підтвердженням прихильності Молдови до принципу територіальної цілісності та незалежності України.

Як передає Укрінформ, про це вона сказала в інтерв'ю російському виданню "Комерсант".

«Моя присутність на Кримській платформі — це додаткове підтвердження прихильності Республіки Молдова до принципу територіальної цілісності, незалежності держави Україна. Наша позиція тут не змінилася: ми поважаємо територіальну цілісність України, і це є взаємним», — сказала Санду.

При цьому вона зазначила, що СНД також «дуже важливий форум» для Молдови. Тому в ньому брала участь прем'єр-міністр Молдови Наталія Гаврилиця, яка заявила на ньому, що для країни «важливий прагматичний діалог у цьому форматі… можливість просування наших економічних торговельних відносин з країнами-членами СНД».

Читайте також: Участь Туреччини в «Кримській платформі» завдала сильного удару Путіну – Кулеба

У цьому інтерв'ю Санду також позитивно оцінила контракт, підписаний напередодні між Молдовагазом та Газпромом, назвавши його "позитивним прецедентом" у відносинах між Молдовою та РФ.

Як повідомлялося раніше, уряд Молдови та російська компанія "Газпром", контрольована державою, домовилися продовжити контракт на постачання російського газу з 1 листопада на п'ятирічний термін.

Читайте також: Кримська платформа може з’явитися в тексті нової резолюції Генасамблеї ООН

Кримська платформа — новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді викликам у сфері безпеки, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-