У Києві викрили схему виведення мільйонів гривень до окупованого Криму

У Києві викрили схему виведення мільйонів гривень до окупованого Криму

Фото
Укрінформ
Правоохоронці викрили угруповання, яке за допомогою тіньового механізму здійснювало грошові перекази до тимчасово окупованого Криму на мільйони гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

“За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора викрито протиправний небанківський механізм грошових переказів. Його організатори займалися багатомільйонним тіньовим переведенням коштів з/на тимчасово окуповану територію АР Крим”, - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, організаторами схеми була група осіб з Києва та Автономної Республіки Крим. Вони використовували заборонені в Україні платіжні системи (WebMoney, Qiwi, “Мир”), що дозволяло уникати оподаткування і залишатися поза моніторингом відповідних установ. Щоб вивести віртуальні кошти у готівку, їх спочатку конвертували у біткоїни. Готівка видавалася в офісах у Києві та тимчасово окупованому Севастополі.

Викрили ділків, які переказували мільйони гривень до Криму / Фото: gp.gov.ua

Під час обшуку в офісі у Києві правоохоронці вилучили понад 750 тис. доларів США, майже 650 тис. євро та значні суми у гривнях. Шевченківський районний суд Києва наклав на ці кошти арешт.

"Досудове розслідування здійснюється за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, незаконних дій з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення, несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку (ч. 3 ст. 110-2, ч. 2 ст. 200, ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України)", - вказують в ОГП.

Читайте також: СБУ заблокувала у Києві криптообмінники, через які фінансували провокації до Дня Незалежності

У межах кримінального провадження тривають слідчо-оперативні дії з метою притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної схеми.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні Служба безпеки України викрила дві масштабні схеми фінансування терористичної організації "ЛНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-